Alles over de Spaanse interieur stijl

Er zijn maar weinig interieurstijlen die romantischer zijn dan een ontwerp in Spaanse stijl. Spaanse interieurs maken deel uit van de mediterrane familie en zijn warm, gastvrij en uiterst stijlvol. Herkenbaar aan hun traditionele stucwerkwanden, decoratief tegelwerk en overdreven koepelplafonds, zullen deze tien Spaanse woonkamers ervoor zorgen dat u uw volgende vakantie (of in ieder geval uw volgende verbouwing) wilt plannen.

Interieurs in Spaanse Stijl


Woonkamer in Spaanse stijl met open haard


De woonruimtes in Spaanse stijl voelen niet alleen traditioneel en verfijnd aan, maar ze belichamen ook een gevoel van warmte en comfort. Deze prachtige leefruimte van brumleygapdesigns heeft wit gestucte muren, een betegelde open haard en zichtbare natuurlijke houten balken om het een rustiek Spaans gevoel te geven.


Experimenteer met kleur


Woonkamer met kleurrijke kunst
Terwijl veel Spaans geïnspireerde woonruimtes wit en natuurlijke houttinten omarmen, bewijst deze mooie ruimte van ginger.ar15 dat je kleur niet hoeft te schuwen. Tussen het oversized Frida Kahlo-schilderij en het levendige tapijt met patronen is deze woonruimte op de beste manier energiek en kleurrijk.

Antieke en sierlijke details

Woonkamer met Spaans thema
Spaans design is vaak een eerbetoon aan de geschiedenis en handhaaft vintage elementen in de ruimte. Deze woonkamer van panache_of_amarillo heeft een extra grote ijzeren kroonluchter die het een volkomen vintage uitstraling geeft. In de rest van de kamer zijn andere accessoires met Spaanse invloeden te vinden, zoals aardewerk en natuurlijke houten elementen.


Extra grote houten balken

Woonkamer open naar het dek
kolibrienestevenementen / Instagram
De grote zichtbare balken in deze kamer van hummingbirdnestvents geven de kamer een versleten, verouderd gevoel (op de beste manier) die prachtig samengaat met de rest van het Spaans geïnspireerde ontwerp. Het binnen-buiten-element in deze woonruimte is de perfecte manier om de mediterrane lucht te omarmen (zelfs als je niet aan die kant van de wereld woont).

Gewelfde plafonds en zichtbare balken

Extra grote woonkamer met gewelfde plafonds
mondharmonica / Instagram
Deze woonkamer van harmonicasa is adembenemend mooi en klassiek Spaans beïnvloed. We kunnen geen genoeg krijgen van de hoge plafonds met zichtbare natuurlijke houten balken, de sierlijke kroonluchter of de rustieke gebogen bogen.

Zelfs als je huis geen ingebouwde Spaanse architectonische kenmerken heeft, kun je het uiterlijk opnieuw creëren met een extra grote ijzeren kroonluchter die ook dienst doet als middelpunt van je ruimte.

Aanbevolen artikelen