Het gemak dient de mens; koop een regaalwagen op maat

In veel horecagelegenheden met een lopend buffet en kantines is de regaalwagen niet meer weg te denken. Het product helpt het personeel om grote hoeveelheden dienbladen met vieze vaat naar bijvoorbeeld de afwasmachine te vervoeren of om meerdere tafels in het restaurant of de lunchroom tegelijkertijd af te ruimen. Doorgaans hebben regaalwagens een breedte van 40 centimeter dat perfect is voor standaard dienbladen, maar wat moet je doen als je met afwijkende maten te maken hebt? Het antwoord is simpel; koop een regaalwagen op maat! In ons blog vertellen we meer over dit handige karretje.

Enkele en dubbele regaalwagens

Regaalwagens heb je in verschillende soorten en maten en doorgaans kiezen restaurant voor de enkele of dubbele regaalwagen. Bij een enkele regaalwagen heb je doorgaans de ruimte om 14 tot wel 22 dienbladen te vervoeren terwijl de capaciteit van de dubbele regaalwagen het dubbele is. De namen van deze producten verklappen dat natuurlijk al een beetje. De keuze die je maakt is natuurlijk afhankelijk van hoeveel dienbladen je per uur wilt verwerken, hoeveel klanten je dagelijks ontvangt en hoeveel personeel je hebt. Natuurlijk speelt ook de ruimte die je hebt een factor, want dubbele regaalwagens nemen immers ook meer ruimte in beslag. Heb je dienbladen met een afwijkende maat of speciale wensen? Laat dan een enkele of dubbele regaalwagen op maat maken!

Regaalwagen op maat kopen? Kies voor een vaste of mobiele wagen

Wil je een regaalwagen op maat laten maken? Denk dan goed na of je kiest voor een vaste of een mobiele wagen. Het grote verschil is logischerwijs dat de mobiele versie te verrijden is terwijl de vaste regaalwagen een vaste plek in het restaurant of in een kantine krijgt. Beide varianten hebben zo hun voor- en nadelen. De vaste wagen is stabiel en heeft een vaste plek waardoor die makkelijk te vinden is, maar het nadeel is dat je vaak de vaste regaalwagen met een mobiele variant moet combineren om bijvoorbeeld de dienbladen met vieze vaat naar de afwasruimte te vervoeren. Met een mobiele regaalwagen met zwenkwielen vervoer je de vieze vaat gemakkelijk door de kantine of het restaurant, maar de kans is natuurlijk groot dat ook klanten of kinderen ermee aan de haal gaan. En dat wil je – en zeker uit het oogpunt van veiligheid – het liefste voorkomen.

Het materiaal waar de regaalwagen op maat van is gemaakt

Naast de keuze uit een mobiele of vaste variant van de regaalwagen op maat, moet je ook een keuze maken uit de beschikbare materialen. Regaalwagens worden doorgaans van stevig RVS gemaakt en het grote voordeel is dat het een duurzaam materiaal is dat een lange levensduur van de regaalwagen garandeert. Ervan uitgaande dat de regaalwagen netjes wordt gebruikt en goed wordt onderhouden. RVS is minder vatbaar voor vocht, kou en hitte en in de regel ook krasbestendig. Zeker wanneer de regaalwagens in het zicht staan of rijden is het belangrijk dat het product lang mooi en fris oogt. Bij andere materialen zijn beschadigingen of vlekken veel sneller zichtbaar en dat wil je als restauranteigenaar voorkomen.

Aanbevolen artikelen