Het steeds populairder worden van massagekussens

Met steeds meer kantoorbanen en het door de pandemie meer voorkomende thuis werken, hebben steeds meer mensen last van stijfheid en krampen in hun lichaam. Hierdoor zijn steeds meer mensen op zoek gegaan naar het beste massagekussen om  deze pijn te verlichten, maar ook om stress te verminderen en spanningen te verminderen. De kussens van comfy-kussens hebben kwaliteiten die veel verder gaan dan wat een gewoon slaapkussen te bieden heeft.

De verschillende redenen om een massagekussen te kopen

Naar de spa of een massagetherapeut gaan is natuurlijk de meest ideale uitkomst, maar niet realistisch. Het is een terugkerende vorm van een grote uitgave, en daarnaast een tijdrovende activiteit. Massagekussens zijn hier de oplossing voor, zodat je thuis of zelfs op werk de ontspanning krijgt die je verdient.

Sommige mensen gebruiken ze om hun spieren te ontlasten en rug-, nek- en schouderklachten te voorkomen. Velen gebruiken ze om te ontspannen na een lange dag of een inspannende oefening of na het sporten. Sommige mensen beweren dat ze hen kunnen helpen paniekaanvallen te voorkomen of te beëindigen.

De verschillen tussen massagekussens

Natuurlijk moet je allereerst nagaan welke verschillende soorten massages je met een massagekussen kunt krijgen. Dit is, zonder twijfel, het belangrijkste ding om naar te kijken bij het kopen van een massage kussen.

Hier zijn enkele van de soorten massage kussens-

1.      Met knobbels

Je vindt sommige massagekussens die interne knooppunten hebben die een diepe en intense massage geven. Aan de hand van de vorm en grootte van de knobbels kun je een ‘echte’ massage nabootsen op de manier dat fijn aanvoelt voor jou.

2.      Airbag

Verschillende massagekussen fabrikanten maken ook enkele massagekussens die manueel opblaasbare airbags bevatten. De airbag kan een meer zachte en knedende massage geven aan de nek, meestal samen met delen van de schouder, borst, en taille.

3.      Percussie

Dan zijn er ook nog massagekussens in percussie stijl die uw spieren bewegen of bewerken. Deze kunnen een diepe weefselmassage geven en de ontspanning kan vrij intens en verslavend zijn.

4.      Vibratie

Sommige massagekussens produceren zachte trillingen in uw weefsels en spieren om ze te helpen ontspannen en de bloedstroom en interne bloedklonters te reguleren.

Ze helpen ook om verkrampte spieren te verlichten. Deze kunnen soms zelfs worden gebruikt voor gewichtsvermindering omdat de spieren en weefsels van een bepaalde regio hard zullen werken tijdens de massage tijd.

5.      Infrarood kussen

De shiatsu infrarood massage kussens zijn ontworpen om de gebruikers ultiem comfort en verjonging te bieden door pijnlijke spieren te masseren en pijn weg te nemen met infrarood licht en evt. verwarming.

Aanbevolen artikelen