Houten platen op maat bestellen

Hout is nog steeds één van de meest gebruikte materialen ter wereld. Waarschijnlijk gebruik ook jij het bij een verbouwing of gewoon voor een wat kleinere klus. Hout is zo populair, omdat het ontzettend bewerkelijk is. Verschillende soorten hout, kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Sommige soorten zijn geschikt om de mooiste versiersels uit te houwen. Anderen zijn zo robuust dat het niet uitmaakt waar je ze plaatst, ze blijven altijd heel. Maar het gebruik van het hout hoeft nog niet zo gemakkelijk te zijn. Vooral het op maat krijgen is nogal eens een kriem. Wanneer je hout zaagt kunnen er allerlei problemen ontstaan die je het liefst wilt voorkomen. Hout op maat laten zagen kan dan een goede oplossing zijn.

Zelf je hout zagen
Je kunt natuurlijk zelf het hout zagen in de gewenste maat. De gemiddelde doe het zelver zal dit ook wel doen. Echter zal meer dan eens het zelf zagen van hout, leiden tot problemen. Dit heeft te maken met de kenmerken van verschillende soorten hout, maar ook simpelweg door menselijke fouten.

De ene houtsoort is de andere niet. Ze hebben dan ook verschillende toepassingen. Dit betekent alleen ook dat deze een andere benadering hebben, wanneer ze bewerkt worden. Veel personen weten dit allen niet en denken dat het zagen altijd hetzelfde is. De zaag die al een tijdje achter in de schuur ligt, heeft immers al jaren dienst gedaan. Dit resulteert veelal in gesplinterd of zelfs gespleten hout, of er blijven lelijke rafels over, die je nooit echt meer helemaal glad krijgt.

In andere gevallen kan het ook zo zijn dat een kleine misrekening grote gevolgen kan hebben. Wanneer je net even dat verkeerde streepje zet om te zagen, kun je de hele plaat verpesten. Een stuk eraf is zo gebeurd, maar een stuk erop plakken wordt nooit meer even mooi.

Kies voor houten platen op maat
Met CanDo houten platen op maat voorkom je al deze problemen. Het is namelijk niet nodig om zelf met de platen aan de haal te gaan. Het enige wat jij moet doen is goed meten. De rest wordt voor je gedaan. De platen worden keurig op maat gezaagd, zonder dat er ook maar enige vorm van schade op zit. Daarnaast betaal je ook alleen voor de centimeters die je nodig hebt, aangezien je zelf geen enkel stukje plank verspilt.

Wanner je goed hebt gemeten kun je de platen eenvoudig installeren, zonder dat het nodig is om aanpassing te maken. Iedere houten plaat past immers perfect!

Bron: vrijesectorwonen

Aanbevolen artikelen