Tips bij het kopen van een veranda

Ben jij nog niet klaar met de zomer en wil je langer buiten kunnen zitten? Je kunt natuurlijk verhuizen naar een land waar het een heel jaar rond lekker warm is. Mocht dat niet lukken, dan hebben we gelukkig nog een andere oplossing voor je. Met een veranda aan je huis verleng jij de zomer en kun je buiten zitten wanneer je maar wilt. Zo kun je hele jaar door de zon op je gezicht voelen en het idee hebben dat je op vakantie bent in je eigen huis. Zie je een overkapping aan je huis helemaal zitten? Lees dan snel verder, want in deze blog vind je alle tips die het vinden van het juiste model heel eenvoudig maken.

Bedenk wat je wilt in je tuin

Een veranda in de tuin is heerlijk. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden die je kunt kiezen. Daarom is het aan te raden om van tevoren goed te bedenken wat je wilt met een overkapping aan je huis. Wil je vooral wat schaduw kunnen creëren in de zomer of wil je het hele jaar door buiten kunnen zitten bijvoorbeeld. Je kunt kiezen voor een volledige serre als je dat mooi vindt of voor een pergola waarbij de zijkanten open zijn. Als je een lijstje maakt van je wensen helpt dat bij het maken van een keuze.

Bepaal de ruimte van de veranda

Je kunt een veranda zo groot en zo klein maken als je wilt. Het kan zijn dat je gebonden bent aan regels van de gemeente. Daarbij raden we je aan om het model aan te passen aan de grootte van je tuin en de grootte van je huis. Een te groot model maakt je tuin optisch kleiner en maakt het minder prettig om te gebruiken. De overkapping moet een aanwinst zijn in je tuin en geen sta in de weg. Laat de activiteiten die je wilt doen op die plek ook de ruimte bepalen. Voor een fijne koffiehoek heb je minder plek nodig dan voor een grote zithoek.

Kies de materialen

Als je weet wat de grootte van de veranda moet zijn kun je gaan kijken naar de verschillende materialen. Als je gebruik maakt van metaal dan maak je een stevige en duurzame keuze. Metaal wordt meestal gemaakt van gerecyclede materialen en dat is goed voor het milieu. Daarnaast is het stabiel, onderhoudsvrij en makkelijk schoon te houden. Voor de afdekking kun je ook allerlei materialen kiezen. Van glas, tot doek tot lamellen. Je bepaalt zelf wat je het handigst en het mooist vindt.

Kijk of je een open veranda wilt

Je kunt bij een veranda kiezen voor een open opstelling waarbij het dak bedekt is of voor een overkapping waarbij de zijwanden ook gesloten kunnen worden. Dat noem je ook wel een serre. Er zijn allerlei varianten mogelijk, van een pergola tot een glazen overkapping. Het voordeel van een model dat je kunt afsluiten is dat je volledig beschut zit en geen last hebt van de regen.

 

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *