De beste hoofdkussens kopen? Dat doe je met deze tips!

Op het eerste gezicht lijkt het bijzonder eenvoudig om een nieuw hoofdkussen te kopen. In principe is het dat ook. Het aanbod met hoofdkussens dat op de markt is terug te vinden is namelijk op z’n minst behoorlijk uitgebreid te noemen. Dit gezegd hebbende dient er wel te worden vastgesteld dat er bij hoofdkussens kopen rekening dient te worden gehouden met een behoorlijk aantal verschillende zaken. Denk hierbij niet alleen aan de hoogte van het hoofdkussen, maar ook aan bijvoorbeeld de temperatuur- evenals drukgevoeligheid. In ieder geval, de onderstaande tips kunnen je beslist helpen tijdens jouw zoektocht naar het meest interessante hoofdkussen.

Tip 1: Alles begint bij de vereiste hoogte van het hoofdkussen

In eerste instantie dien je bij hoofdkussens kopen rekening te houden met de juiste hoogte waar deze over moeten beschikken. Het ideale hoofdkussen zorgt er namelijk voor dat er een efficiënte ondersteuning van de wervelkolom op haar natuurlijke positie kan worden gerealiseerd. Op deze manier kan je rekenen op een gelijkmatige drukverdeling op de zogenaamde tussenwervelschijven ter hoogte van de nekwervels. De beste hoogte voor je hoofdkussen zal in de praktijk worden bepaald door de volgende factoren: 

  • De lichaamsbouw; 
  • Je slaaphouding; 
  • Het slaapsysteem; 

Voor een persoon die beschikt over smalle schouders en op de zij slaapt op een zachte matras wordt het bijvoorbeeld aangeraden om gebruik te maken van een lager kussen in vergelijking met iemand met brede schouders die op de zij slaapt op een harde matras. Het spreekt voor zich dat dit uiteraard slechts één enkel voorbeeld is. Hoe dan ook wordt de hoogte van het hoofdkussen dus steevast bepaald aan de hand van de persoon die er gebruik van gaat maken. 

Tip 2: Hoofdkussens kopen met een vormvaste vulling

Voor heel wat mensen geldt dat ze tijdens de nacht plots wakker worden omdat hun kussen niet meer voldoende ondersteuning weet te bieden. Veel mensen vinden dit vreemd, want toen ze gingen gaan slapen was er nog niets aan de hand. Dat is doorgaans het gevolg van het feit dat de vulling niet vormvast is. Hierdoor kan ze zich tijdens de nacht gaan verplaatsen met een minder comfort als gevolg. Hoofdkussens kopen met een vormvaste vulling zoals met name latex, traagschuim of koudschuim kunnen ervoor zorgen dat dit probleem kan worden voorkomen.

Tip 3: Hou ook rekening met alle andere belangrijke eigenschappen

De bovenstaande tips zullen er in de praktijk voor zorgen dat de beste hoofdkussens kopen een behoorlijk stuk eenvoudiger kan worden gemaakt. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat er ook nog met andere eigenschappen rekening zal moeten worden gehouden. Denk hierbij niet alleen aan de elasticiteit van het hoofdkussen, maar ook aan met name de ventilerende eigenschappen waarover ze beschikt. Ook zaken zoals antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen zijn van belang. Het vinden van de beste hoofdkussens op de markt die voor jou het meest geschikt zullen zijn kan dus een uitdaging vormen, maar je zal er wel gegarandeerd door kunnen rekenen op een prima nachtrust. Hier allemaal rekening mee houden tijdens hoofdkussens kopen is dus zeker en vast de moeite waard. 

Hoofdkussens via Hoofdkussen.com

Aanbevolen artikelen