De juiste sfeer creëren met eetkamertafels

Je kunt door het aanschaffen van de juiste eetkamertafels zorgen voor het creëren van de ideale sfeer in elke ruimte. Er zijn verschillende soorten sferen die je kunt bereiken in de ruimte afhankelijk van welke eetkamertafel je koopt. Ga door met het lezen van de tekst hieronder als je wilt weten hoe je de juiste sfeer kunt creëren met eetkamertafels.

Sfeer creëren met eetkamertafels

Welke sfeer je wilt creëren met je eetkamertafel hangt af van de materiaalsoort van de tafel, maar ook de persoonlijke keuzes spelen hierbij een grote rol. Populaire soorten sferen die je door het kopen van de juiste eetkamertafels kunt bereiken zijn een moderne sfeer, een stoere sfeer, een klassieke sfeer, een eigentijdse of functionele sfeer en een Scandinavische of vintage sfeer. Bij elk van deze stijlen komen weer andere soorten, vormen, maten, kleuren en materiaalsoorten eettafels en eetkamerstoelen kijken. Elk van deze soorten eettafels beschikken over variërende kenmerken, maar ook het prijskaartje verschilt per tafelsoort.

Moderne sfeer

Als de moderne sfeer je het meest aanstaat, dan tref je meestal strakke en stijlvolle design die met natuurlijke materiaalsoorten zoals hout en kunststof zijn gecombineerd. Kies je voor houten eettafels, dan zijn ook houten eetkamerstoelen ideaal. Andere materiaalsoorten die ook geschikt zijn als je een moderne sfeer in huis wilt creëren zijn RVS en kunststof. 

Chique sfeer

In een chique huishouden vind je vooral design meubelstukken die er uniek en kwalitatief hoogwaardig uitzien. Meestal wordt er gebruik gemaakt van slechts één kleur zoals wit of zwart en kan je van een vrij minimalistische uitstraling uitgaan.

Stoere sfeer

In een huishouden met een stoere sfeer vormen robuuste materialen zoals onbewerkt hout, leer en staal de basis. Het gaat hierbij om groffe materiaalsoorten en oneffenheden die nog goed zichtbaar zijn en een stoere indruk met zich meebrengt. Je kunt kiezen voor stalen of metalen eetkamertafels en daar eetkamerstoelen van soortgelijke materiaalsoorten plaatsen om het geheel af te maken.

Klassieke sfeer

Personen die voor een klassieke sfeer kiezen gaan meestal voor een rustige, ontspannen en tijdloze uitstraling waarbij meestal sprake is van een natuurlijke basiskleur die overal in het interieur voorkomt in combinatie met grote lichtgekleurde gordijnen. In klassieke interieurstijlen kom je vaak ronde vormen tegen, maar je vindt ook vaak eetkamertafels van natuurlijke materiaalsoorten zoals houten stoffen met zijde en velours accessoires.

Eigentijdse sfeer

Ga je liever voor een eigentijdse sfeer, dan kan je van functionaliteit uitgaan in combinatie met stijl en comfort. De meeste personen kiezen voor een opvallende accentkleur die dan gecombineerd wordt met meubels zoals grote houten eettafels en eetkamerstoelen. Hierbij kan je zelf bepalen of je kiest voor een lichte of een donkere houtsoort.

Scandinavische sfeer

Een Scandinavische sfeer, ook wel een vintage sfeer genoemd, wordt vooral gekenmerkt door de minimalistische uitstraling waarbij je uit kunt gaan van een frisse en schone omgeving. De kleuren die in de ruimte voorkomen zijn vaak rustig en neutraal. In een Scandinavische sfeer vind je vooral design eetkamertafels van topkwaliteit met strakke designs terug.

Koop jouw nieuwe meubels, ongeacht de stijl, op Meubelbaas.nl.

Aanbevolen artikelen