De nieuwe woontrend is steigerbuis zwart

De nieuwe trend binnen de interieur wereld is de steigerbuis zwart. Je ziet deze steigerbuizen steeds vaker terugkomen in showrooms, online webshops en woon magazines. Dat is natuurlijk niet voor niets, want deze steigerbuizen zijn van absolute toegevoegde waarde aan je interieur. De steigerbuis zwart en ander soorten steigerbuizen kunnen als stoere meubels dienen. Dat maken steigerbuis meubels in en rondom de woning in heuse trend. Naast dat de steigerbuis zwart vaak gebruik wordt zie je ook steeds meer de stalen steigerbuis terugkomen. Deze steigerbuizen zie je voornamelijk terug in winkels, kantoorpanden en huisinrichtingen.

Met steigerbuis zwart en andere steigerbuizen is enorm veel te doen

Het mooie van een steigerbuis zwart en andere soorten steigerbuizen is dat de mogelijkheden letterlijk oneindig zijn. Je kunt er veel verschillende constructies mee maken. Omdat de buizen heel stevig en robuust zijn is het ideaal voor meubels. En bij meubels kun je denken aan bijvoorbeeld tafels, stoelen, kasten of tv meubels. De steigerbuis kan als funderingen dienen voor deze producten. Naast dat je meubels van steigerbuizen binnen kunt maken is het ook mogelijk om steigerbuizen buiten te gebruiken. Je kunt dan denken aan een houten overkapping wat door de steigerbuizen wordt ondersteund. Zodoende kun je er een gezellig terras onder plaatsen. Maar ook voor loungesets wordt er vaak steigerbuis zwart gebruikt. Door het geïmpregneerde hout en buizen zijn de materialen bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Zo kunnen de meubels dus gewoon buiten blijven en hoef je ze niet naar binnen te halen.

Wil je zelf je steigerbuis meubels gaan maken?

In plaats van een complete steigerbuis meubel te kopen kan je ook besluiten om lekker eens zelf aan de slag te gaan. Zelfs meubels maken van bijvoorbeeld steigerbuis zwart is helemaal niet moeilijk en kan binnen een dagje gedaan worden. Het mooie van het zelf maken van je steigerbuis meubels is dat je je eigen materialen kunt uitkiezen. Er is genoeg keuze uit verschillende steigerbuizen en buiskoppelingen op de markt te vinden. Een tip is om je steigerbuizen met antraciet steigerhout of onbehandeld vintage te maken. Zo creëer je de mooiste meubels in een handomdraai en zul je iedereen verbazen over het prachtige eindproduct. 

Is steigerbuis zwart goedkoop in aanschaf?

Wij zijn als Nederlanders een volk wat op de kleintjes let. Wij willen zoveel mogelijk spullen hebben voor een zo goedkoop mogelijke prijs. Steigerbuizen zijn goedkoop in aanschaf en kunnen maar liefst 50 jaar mee. Daarnaast is het prettige van steigerbuizen dat je heel makkelijk van constructie kunt veranderen. Ben je niet helemaal tevreden over je creatie dan is het heel simpel de constructie uit elkaar halen en binnen een paar uur weer iets nieuws creëren. Om het nog makkelijker en goedkoper te houden kun je kiezen voor een compleet steigerbuis bouwpakket. Zo’n pakket scheelt je veel tijd, geld en moeite. Het enige wat je voor het bouwpakket voor steigerbuis zwart nodig hebt, is een inbussleutel en je kunt aan de slag.  

Aanbevolen artikelen