Waar moet ik op letten bij het kopen van houtlook tegels?

Een nieuwe keuken of badkamer waarin je de uitstraling van houten materialen realiseert maar het gemak van tegels ervaren? Met houtlook tegels op de vloer heb je de oplossing gevonden. De natuurlijke uitstraling van de tegel doet niet onder voor die van echt hout. Tegelijk is het hout erg geschikt voor in een vochtige ruimte als de badkamer en is het onderhoud erg laag.  Dus ben je op zoek naar een dergelijke tegel? Lees in deze blog waar je op moet letten bij het kopen van houtlook tegels.

Wat zijn houtlook tegels en hoe kunnen ze je huis specialer maken?

Houtlook tegels zijn een van de nieuwste trends op het gebied van woondecoratie. Deze tegels zijn gemaakt van natuursteen dat getrommeld is tot een gladde afwerking. Ze hebben een rustieke, aardse uitstraling die perfect is voor moderne huizen en hun natuurlijke kleuren passen bij elk kleurenpalet.

Ondanks het feit dat deze tegels in veel verschillende vormen en maten verkrijgbaar zijn, hebben ze een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten tegels. Ze kunnen op bestaande vloeren worden geïnstalleerd zonder iets te hoeven verwijderen, ze zijn duurzamer dan keramische tegels en ook vlekbestendig.

Tegels met houtlook zijn perfect om textuur aan je huis toe te voegen zonder er te druk of vreemd uit te zien. Ze bieden ook een rustieke uitstraling die perfect is voor moderne huizen en hun natuurlijke kleuren passen bij elk kleurenpalet!

Kies de houtlook tegels gebaseerd op je stijl en persoonlijkheid

Houtlook tegels zijn een geweldige manier om je huis warm en uitnodigend te maken. Ze kunnen worden aangepast aan uw stijl en persoonlijkheid. De meest populaire kleuren voor houtlook tegels zijn de volgende:

  • bruin
  • zwart
  • beige
  • taupe
  • wit

Uiteindelijk kun je bij de meeste tegelleveranciers kiezen uit een breed scala aan kleuren als je je huis uniek wilt maken. Houten vloeren bestaan al eeuwen, maar in de vorm van houtlook tegels pas sinds kort populair. Tegels met houtlook zijn erg populair geworden omdat ze een natuurlijke en toch stijlvolle manier bieden om warmte en textuur toe te voegen aan elke kamer in huis of kantoor.

Andere natuurlijke looks in een tegel

Tegenwoordig worden niet alleen ontwerpen gemaakt die gebaseerd zijn op een houtlook. Ook andere natuurlijke materialen zijn een inspiratiebron bij het maken van tegels. Denk aan een stoere betonlook tegel die perfect past in een industriële inrichting. Of een marmerlook tegel wat heel mooi staat in een decor waar lichte kleuren en marmer de hoofdrol spelen. Het mooie van deze en de houtlook tegel is dat ze niet van echt zijn te onderscheiden en dat je toch de voordelen ervaart in de lagere kosten en onderhoud.

Hoe maak jij je keuze voor de houtlook tegel?

Het kiezen van een tegelontwerp dat goed bij de ruimte past, kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele stappen om de juiste beslissing te nemen:

  • Bepaal de stijl van de ruimte: eigentijds, modern of traditioneel
  • Bepaal of je een lichte of donkere kleur in het ontwerppatroon wilt
  • Bedenk hoe groot het oppervlak is dat je wilt opvullen
  • Overweeg de vormen die je leuk vindt: rechthoekig, vierkant of een hexagon

Is het uiteindelijk gelukt je voorkeuren op een rij te zetten en heb je een houtlook tegel gevonden die daar precies aan voldoet? Dan rest alleen nog je bestelling te plaatsen en de ruimte met natuurlijke, warme uitstraling in combinatie met laag onderhoud te realiseren.

Aanbevolen artikelen