Alles wat je wil weten over een Intex zwembad

Een opzetzwembad is heerlijk in de zomer. En, mocht je fan zijn van de Wim Hof methode, is het ook in de winter een geschenk uit de hemel. Een Intex zwembad is helemaal geschikt voor al je doeleinden. In deze blog vertellen we je dan ook alles over een Intex zwembad. 

Opblaasbaar Intex zwembad

Als eerste gaan we kijken naar de zwembaden die je overal ziet; alle grote winkelketens hebben ze opblaasbare zwembaden vallen ook onder het assortiment van een Intex zwembad. Het is niet nodig om in detail te treden over deze, je hebt ze onvermijdelijk wel eens gezien. Je blaast de bovenste ring op en begint dan het zwembad te vullen. Als je water toevoegt, begint de bovenste ring te drijven, waardoor de wanden uitzetten tot de grootte die je hebt gekocht. Je kunt dit type zwembad zo groot krijgen als je wil. 

De voordelen van deze zwembaden zijn duidelijk; ze zijn de snelste en goedkoopste optie als het gaat om een Intex zwembad. De installatie wordt bepaald door de waterdruk en je kunt gemakkelijk binnen een paar uur zwemmen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verplaatsen, en hebben ondiepe opties die groot genoeg voor kleinere kinderen zijn. Aangezien deze zwembaden geen sporen nalaten zodra ze verwijderd zijn, zijn ze een geweldige optie voor huurders.

Stalen zwembad

Bovengrondse zwembaden met stalen componenten zijn zeer sterk en worden beschouwd als het beste opzetbare Intex zwembad op de markt. Veel van deze bovengrondse zwembaden gebruiken een combinatie van verschillende metalen voor diverse componenten. Over het algemeen worden de componenten opgezet door een combinatie van de hoogste en laagste bodemplaten samen te versterken met stalen stabilisatoren. Het gebruikte staal is over het algemeen een sterk soort metaal zoals aluminium, en is te verkrijgen in een soort ‘buizen’.

Welke heb jij nodig?

Een staal Intex zwembad heeft aanpasbare opties, biedt een permanente oplossing, en heeft kenmerken van ingegraven zwembaden zoals dat ze enorm stevig zijn. Het enige nadeel is dat ze duur zijn. Stalen zwembaden zijn stevig, maar ze zijn ook gevoelig voor roest en kunnen zwaar zijn. Deze zwembaden worden ook warm in de zon. Opblaas zwembaden daarentegen zijn gemakkelijker op te zetten, net zo gemakkelijk te verwijderen, maar zijn een stuk instabieler. Een stuk glas op je gras en het is over met de pret. Ook zijn ze vaak wat kleiner, wat het speelplezier iets minder maakt.

Tijd om een zwembad te kiezen

Maak een lijstje voor jezelf en kijk wat het beste bij je past. Neem dingen als je budget voor een zwembad (denk ook aan de energiekosten, filter, bijkomende kosten), de grootte van je tuin, hoeveel ruimte je nog wil overhouden, de functies die je wenst van je zwembad, de grootte van je Intex zwembad en natuurlijk: je voorkeur. Als je al deze dingen op een rijtje hebt gezet, kun je een lijstje maken van de voor- en nadelen van een bepaald type zwembad. Vergelijk deze twee lijstjes met elkaar en je bent klaar om jouw nieuwe zwembad aan te schaffen op ZwembadDealer.nl!

Aanbevolen artikelen