Tuinhuis met overkapping, maakt je tuin nog beter!

In Nederland is een tuinhuis met overkapping een verrijking van je tuin. Zeker met het Nederlandse weer. Het tuinhuis kan gebruikt worden als opbergruimte. Het is een goede plek om de BBQ te stallen of tuinmeubelen. De overkapping is een heerlijke plek om het hele jaar door te zitten. Je kan er zomers gaan zitten om in de schaduw te genieten en in de herfst en winter zit je er droog tijdens regenbuien. Ook is het onder een overkapping makkelijker warm te krijgen. Je kan er eventueel een kachel onder plaatsen.

Dak van een overkapping

De vorm van een dak is zeer bepalend voor het beeld van jouw eventuele overkapping. Een plat dak geeft het tuinhuis een moderne look en feel. Wil je liever een landelijke look? Dan zal een zadeldak beter passen bij jouw ontwerp. Een boog dak zie je de laatste tijd ook steeds vaker voorbij komen. Dat geeft een speelse look aan het tuinhuis met overkapping. De overkapping kan hierdoor niet aan alle kanten geplaatst worden. Weet je niet helemaal zeker wat bij jou past? Kijk dan online en zoek op alle mogelijkheden. Je zal snel iets tegenkomen wat helemaal bij je tuin past. 

Tuinhuis met overkapping L-vorm 

Een L-vormige tuinhuisje biedt nog meer ruimte en mogelijkheden. Je ziet hem het vaakst met het tuinhuis in het midden en aan beide kanten een overkapping. Hierdoor krijg je een dubbele overkapping. Gescheiden door het tuinhuis in het midden. Een L-vorm past meestal het beste in de hoek van een tuin. Hierdoor kan het een heel ruimtelijk effect geven en past het ook goed in een kleinere tuin. Doordat je 2 verschillende ruimtes hebt kan je bijvoorbeeld een buitenkeuken en een lounge gedeelte creëren. Of een stukje voor de kinderen en een ruimte voor de volwassenen.

Tuinhuis met overkapping kopen inclusief montage 

Het internet staat vol met een groot assortiment tuinhuizen. Ze zijn onder andere aan te schaffen als een compleet bouwpakket. Je kan er ook voor kiezen om een uniek tuinhuis met overkapping op maat te laten maken. Ook dan is de kans groot dat je hem toegestuurd kan krijgen als bouwpakket. Hiervoor is het wel handig als je enige kluservaring bezit. Ben je geen gemiddelde klusser maar wil je wel een tuinhuis? Dan kan je een overkapping aanschaffen inclusief montage. Inclusief de montage ben je verzekerd van een tuinhuis die stevig in elkaar zit. Bovendien wordt hij opgebouwd in 1 dag. 

Verschillende houtsoorten 

De keuze voor hout bestaat meestal uit Europees hardhout, vurenhout of tropische houtsoorten. Dat laatste is ook direct de duurste klasse. Het Europese hardhout is iets minder duur en zijn populair voor een eiken of beuken look. Een onderhoudsarme tip is om in ieder geval te kiezen voor geïmpregneerd hout voor jouw tuinhuis met overkapping. Hiermee is het hout goed beschermd tegen houtrot. Een voordeel is dat je het niet meer hoeft te verven. Wil je verkleuringen van de overkapping door de zon tegen gaan? Dan is het aan te raden om het hout na een bepaalde periode te beitsen. 

Aanbevolen artikelen